error
  • 0,00┬áRON
    0

Inveliseste materialul ╚Ťesut sub strat care alc─âtuie╚Öte majoritatea anvelopei. Carcasa poate fi construit─â din mai multe tipuri diferite de ╚Ťes─âturi ╚Öi pot fi suprapuse pentru a crea diferite pliuri (straturi) al unui pneu. Carcasa Runs de la talon sub banda de rulare ╚Öi este alc─âtuit din fire ╚Öi cauciuc.

Cordon Fiecare pneu are o ╚Ťes─âtur─â sub strat, denumit carcasa, care serve╚Öte ca fundament al anvelopei ╚Öi cordonul este cu firele individuale de material care formeaz─â carcasa. Carcasa din cordonul ombilical este acoperit cu cauciuc, iar apoi restul anvelopei este construit─â în jurul acestui carcas─â. Calitatea carcasei din cordonul ombilical este indicat de TPI (fire per inch) sau EPI (capete per inch). În general, cele mai mari firele pe inch (TPI), cea mai mare calitate a anvelopei. În linia Kenda de anvelope, anvelope la nivel de intrare au 22tpi si se ridica la 30, 60, ╚Öi 120tpi la nivelul primei.

Cauciuc al benzi de rulare o component─â separat─â de cauciuc, care se aplic─â pe carcasa anvelopei, înainte de vulcanizare ╚Öi formarea profilului benzii de rulare. Odat─â aplicat cauciucul benzii de rulare neformate neted─â, pneul este introdus într-o matri╚Ť─â unde este vulcanizat.Odat─â ce vulcanizat, cauciucul devine o parte permanent─â a pneului. Wire Bead - o sârm─â de o╚Ťel sub╚Ťire, care este învârtit─â în diametru corespunz─âtor pentru pneul care serve╚Öte ca punct de ata╚Öare dintre anvelop─â ╚Öi jant─â. Margele de sârm─â sunt, în general, g─âsite pe pneuri la nivel de intrare sau a pneurilor în pant─â premium Kenda lui.

Pliere - un ╚Öir de aramid ╚Ťesute în diametru corespunz─âtor pentru pneul care serve╚Öte ca punct de ata╚Öare dintre anvelop─â ╚Öi jant─â. Uneori se refera la anvelope Kevlar ╚Öirag de m─ârgele, pliere anvelope ╚Öirag de m─ârgele sunt în greutate mai u╚Öoare decât ╚Öirag de m─ârgele de sârm─â ╚Öi sunt adesea folosite pe pneuri de înalt─â presiune, precum ╚Öi toate anvelopelor rutiere premium Kenda lui.

TPI (Fire Per Inch) - un indicator comun al calit─â╚Ťii carcasei unui pneu. anvelopele mai mari sunt mai u╚Öoare în greutate TPI ╚Öi ofer─â o c─âl─âtorie mai supl─â. Anvelope TPI mai mici sunt durabile ╚Öi de a oferi o mai mare stabilitate.

Mulaj Anvelopa - o s─â fie format din dou─â sau mai multe piese, care atunci când sunt ap─âsate împreun─â, vor forma modelul benzii de rulare a anvelopei. În timp ce aplicarea de energie termic─â ridicat─â, o anvelop─â de biciclet─â este format prin umflarea unui vezic─â, care preseaz─â anvelopa "verde" un-vulcanizat într-o matri╚Ť─â negativ─â a modelului benzii de rulare

Presta - presiune inalta supap─â "slab", denumit uneori ca o supap─â francez

Schrader -o supap─â de tip auto joas─â presiune, uneori men╚Ťionat─â ca o supap─â american

Rim Strip -  o fâ╚Öie sub╚Ťire de material care protejeaz─â tubul de poten╚Ťialele punc╚Ťii cauzate de g─âuri, mameloanelor, spi╚Ťe ╚Öi alte obiecte ascu╚Ťite. benzi de margine vin în diferite materiale ╚Öi dimensiuni pentru a se potrivi unei game largi de jante, anvelope, ╚Öi aplica╚Ťii

E.T.R.T.O. (European Tire and Rim Technical Organization) - De asemenea, numit num─ârul ISO, este m─âsurarea numeric─â care este folosit─â pentru a determina compatibilitatea exact─â buz─â a anvelopei. E.T.R.T.O. Num─ârul este rupt în dou─â seturi, prima valoare indic─â l─â╚Ťimea anvelopei în milimetri, iar a doua valoare indic─â diametrul jantei interfe╚Ťei de talon a anvelopei în milimetri. Cu ajutorul E.T.R.T.O. Num─ârul este metoda recomandat─â de a g─âsi anvelopei m─ârimea potrivit─â jantei t─âu.

Sistemul Dimensionarea tradi╚Ťional anvelope este indicat─â pe peretele lateral al anvelopei ╚Öi se exprim─â sub forma a dou─â numere separate printr-un "X". Primul num─âr este diametrul exterior al anvelopei ╚Öi al doilea num─âr este l─â╚Ťimea. Diferite ╚Ť─âri au standarde diferite pentru dimensiunile pneurilor ╚Öi, ca atare, au dus la o confuzie ╚Öi o incompatibilitate între pneurile, cu acela╚Öi diametru exterior. De exemplu, exist─â cinci diametre diferite de anvelope care împ─ârt─â╚Öesc dimensiunea tradi╚Ťional─â de 26 ". Pentru a se potrivi cu dimensiunile tradi╚Ťionale, una trebuie s─â se refere la ETRTO unui pneu pentru compatibilitate exact─â. O regul─â u╚Öor de a face sigur c─â un pneu de schimb compatibil este ales este pentru a se potrivi cu anvelope care au dimensiunea lor tradi╚Ťional─â exprimat─â ca o frac╚Ťie cu o alt─â anvelop─â cu o dimensiune frac╚Ťionat─â; ╚Öi pneuri cu alte exprimate anvelope valoarea zecimal─â similare exprimate în valoarea zecimal─â

.